Bezlepková kokosová roláda s banánem
Tato roláda je zdravá. Je bez lepku, bez cukru.
Ingredience - co budete potřebovat na tuto kokosovou roládu s banánem
- 4 střední vejce
- 4 lžíce mletých mandlí
- 1 lžička práškové stevie (nebo sladidlo dle chuti)
- 1 lžička citronové kůry
- špetka prášku do pečiva
- špetka soli
- strouhaný kokos
Ingredience - co budete potřebovat na krém do rolády
- 200 g řeckého jogurtu
- 200 g zakysané smetany
- rum a sladidlo dle chuti (například kokosové Candy Splash kapky)
- Pudink Ole Dr.Oetker bez vaření – kokosová příchuť (k potřebnému zahuštění krému)
- 2 banány
Jak postupovat při přípravě této rolády?
- Vajíčka rozklepneme a oddělíme si do jedné mísy a žloutky a do druhé bílky.
- Bílky vyšleháme se špetkou soli do pevného sněhu a žloutky vyšleháme se stevíí nebo jiným sladidlem a citronovou kůrou do pěny.
- Ke žloutkové směsi střídavě přidáváme mandle smíchané s kypřícím práškem a sníh z bílků.
- Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem, posypeme kokosem dle libosti a pečeme při 180°C asi 15-20 minut do zlatova.
- Krém si připravíme smícháním výše uvedených surovin.
- Upečený plát ještě teplý strolujeme s vlhkou utěrkou a necháme vychladnout.
- Po vychladnutí piškotový plát rozvineme, potřeme ho připraveným krémem a ke kraji položíme vodorovně banány.
- Roládu pevně zarolujeme a necháme ji tak, aby “stála” spojem dolů a potřeme ji zbytkem krému.