Bílková roláda s ořechy

Bílková roláda s ořechy

Bílková roláda s ořechy
4.2 (83.33%) 18 hlasů

Další z kategorie nadýchaných rolád, které se hodí jako dokonale jemný a lahodný moučník jako sladká tečka k nedělní kávě – taková je bílková roláda s ořechy. A vlastně, tuto bílkovou roládu si můžete klidně připravit i ve všední den, protože její příprava je velmi snadná.

Ingredience - co budete potřebovat na bílkovou roládu

  • 4 samostatné bílky (je dobré dbát na kvalitní vejce)
  • 80 g cukru krupice (lze nahradit třtinovým cukrem)
  • 80 g mletých vlašských ořechů (dle chuti lze použít lískové)
  • 40 g polohrubé mouky
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • Dle chuti ovocná marmeláda podle našeho výběru

Jak postupovat při přípravě této rolády?

  1. Nejprve si předehřejeme si troubu na 200°C (180°C horkovzdušnou) a plech si vyložíme pečícím papírem. Pokud plech před tím lehce potřeme olejem, bude nám na něm papír lépe sedět.
  2. V samostatné míse vyšleháme bílky s trochou cukru do pevné pěny, postupně pak přidáváme další cukr, až jej do směsi vmícháme asi polovinu. Polohrubou mouku si prosejeme a lehce vmícháme do těsta, přidáme ořechy a zbývající polovinu cukru. Prošleháme, ale teď už jen velmi opatrně, aby se nám sníh příliš nerozpadl. Těsto vylijeme na připravený plech a rozetřeme do stran. Vložíme do vyhřáté trouby a zprudka pečeme 12 minut. Kontrolujeme však dříve, podle zkušeností s vlastní troubou. Roláda by měla mít zlatavý a na dotyk pevný povrch.
  3. Upečenou roládu necháme pár minut vychladnout a potom ji lehce uvolníme nožem z pečícího papíru a smotáme. Až dokonale zchladne, rozmotáme ji a dle naší chuti natřeme ovocným džemem. Tento krok je ale možné vynechat. V samostatné míse pak dotuha vyšleháme připravenou šlehačku, do které je možné před tím zapracovat ztužovač.
  4. Šlehačku pak rozprostřeme po celé ploše rozmotané rolády, opatrně srolujeme a dáme na chvíli ztuhnout do lednice. Pak můžeme servírovat nakrájené na plátky.

 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Tags:

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..