Přidáno dne 10.10.2016, recept je v kategorii S ovocem, Sladké
Čokoládová roláda s tvarohem a borůvkami
4.9 (98.46%)
13 hlasů
Ingredience - co budete potřebovat na čokoládovou roládu s borůvkami
- 6 vajíček
- 6 polévkových lžic třtinového cukru
- 4 polévkové lžíce kakaa
- 1 čajová lžička prášku do pečiva
Ingredience - co budete potřebovat na náplň do rolády
- 500 gramů jemného tvarohu (nebo 250g tvarohu a 250g mascarpone)
- 2 polévkové lžíce moučkového cukru
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu nebo vanilkového cukru
- 250 gramů borůvek
- 1 balíček plátků želatiny (nebo jiná želatina)
- Trocha borůvkové marmelády (ale není nutné)
Jak postupovat při přípravě této rolády?
- Nejdříve si uděláme korpus. Bílky s polovinou cukru vyšleháme do sněhu, žloutky se zbylým cukrem do pěny. Kakao s práškem do pečiva prosejeme. Vše spolu lehce spojíme.
- Hmotu rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme při teplotě cca 180 °C cca 25 minut, nebo podle zkušenosti se svou troubou.
- Po upečení dáme z korpusu dolů pečící papír a spolu s čistým papírem srolujeme ještě horký korpus do rolády. Necháme vychladnout.
- Nyní si uděláme krém do rolády. Zde můžete experimentovat podle stavu chladničky. 250g tvarohu můžete spojit s vyšlehanou šlehačkou (250ml) vše lehce oslazené, přidáme (ne)rozmixované ovoce a zahustíme želatinou podle návodu na obalu. Nebo 250g jemného tvarohu s trochou cukru slehla utřeme s mascarpone přidáme rozmixované borůvky. Tuto kombinaci máme nejraději, protože hmota je hustší hned na začátku, lépe se korpus roluje a podle mě ani netřeba želatinu.
- Já jsem měla doma 500g tvarohu, z toho jeden nebyl jemný, tak jsem všechno spolu rozmixovala i s ovocem a zahustila plátky želatiny, připravenými podle návodu na obalu.
- Náplň jsem dala nejprve na hodinku ztuhnout do lednice až tak plnila korpus, který jsem nejprve potřela borůvkovou marmeládou, není nutné. Aby náplň ztuhla celkem potřebovala roláda odstát pár hodin v lednici.
Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost
Podívejte se na více receptů na různé rolády: