Houbová roláda se špenátem

Houbová roláda se špenátem

Houbová roláda se špenátem
5 (100%) 3 hlasů

Pokud plánujete rodinnou oslavu, případně posezení s přáteli a lámete si hlavu, čím oslnit, určitě vsaďte na tuto roládu. Nejen, že je chuťově výborná, ale navíc zaujme svým zajímavým, netradičním vzhledem. Na první pohled se sice může zdát, že je třeba složitá příprava, ale není tomu tak. Tato houbová roláda vás mile překvapí a u hostů určitě zaboduje.

Ingredience - co budete potřebovat na houbovou roládu

  • 250 g rozmrazeného špenátu
  • 4 velká vejce, oddělený bílek od žloutku
  • čerstvý muškátový oříšek, strouhaný
  • 3 a 1/2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 15 g másla
  • 2 šalotky, jemně nakrájené
  • 350 g hub (mohou být i žampiony), krájené
  • 400 ml polotučného mléka
  • 25 g strouhaného čedaru
  • 1 lžička hořčice

Jak postupovat při přípravě houbové rolády

  1. Předehřejeme troubu na 190 ° C (170 ° C horkovzdušnou) a plech vyložíme pečícím papírem. (ideální rozměr by byl 30,5cm x 23cm.
  2. Z rozmrazeného špenátu vymačkáme co nejvíce vody a vložíme do velké mísy. Vmícháme žloutky, muškátový oříšek, špetku soli a dle chuti pepř. V samostatné míse vyšleháme vaječné bílky do pevné pěny. Přidáme 1 ½ lžíce kukuřičného škrobu, prošleháme a celou směs přendáme do mísy se špenátem. Lehce promícháme, ale ne moc, aby se nám sníh příliš neponičil. Celou směs vylijeme na papírem vyložený plech a rovnoměrně rozprostřeme do všech stran.
  3. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 12 – 15 minut dle typu trouby. Sledujeme povrch, až bude zlatavý a pevný na dotek.
  4. Mezitím ohřejeme máslo na velké pánvi a přidáme šalotku, kterou opékáme po dobu 5 minut, dokud nezměkne. Pozor na připálení, šalotku lze velmi snadno spálit. Zvýšíme teplotu a přidáme nakrájené houby. Směs dusíme po dobu 8-10 minut, dokud houby nezměknou a voda v pánvi se neodpaří. Přidáme zbývající kukuřičnou mouku a potom mléko. Za stálého míchání směs zahříváme, dokud nezhoustne. Vmícháme nastrouhaný sýr a hořčici a ochutnáme, zda není třeba dosolit.
  5. Po upečení vytáhneme špenátové těsto z trouby a přeneseme i s papírem na pracovní desku. Uvolníme papír pod těstem velkým nožem, ale ještě jej nedáváme pryč, pomůže nám při rolování. Na celou plochu špenátové rolády rozprostřeme směs hub a opatrně srolujeme. Roládu můžeme servírovat ještě teplou například se zeleninovým salátem.

Počet kalorií na 1 porci: 163 kcal

 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Tags:

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..