Jahodová roláda

Jahodová roláda

Jahodová roláda
4.3 (86.67%) 9 hlasů

Ingredience - co budete potřebovat na těsto

  • 4 vajíčka
  • 140 g polohrubé mouky
  • 120 g práškového cukru
  • 1 lžičku prášku do pečiva

Ingredience - co budete potřebovat na náplň do jahodové rolády

  • hrst čerstvých jahod
  • smetanový jahodový jogurt
  • jahodový džem

Jak postupovat při přípravě jahodové rolády?

  1. Troubu předehřejte na 180 stupňů.
  2. Vajíčka vyšlehejte s cukrem do pěny, přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a vylijte těsto na plech vyložený papírem na pečení. Upečte dozlatova.
  3. Plát za horka srolujte spolu s pečícím papírem a nechte částečně vychladnout.
  4. Po rozmotání plát potřete nejprve džemem, pak jogurtem a nakonec rozmístěte na nádivku na plátky pokrájené jahody.
  5. Opatrně za pomoci pečicího papíru srolujte do rolády.
  6. Nechte ztuhnout a servírujte dozdobené šlehačkou a jahodami.
  7. Tip od Roláda.cz: Pro výraznější vůni a šťavnatost můžete ještě povrch rolády polít před ztuhnutím punčovou polevou.

 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..