Přidáno dne 15.6.2017, recept je v kategorii S ovocem, Sladké
Jahodová roláda se šlehačkou
4.6 (92.73%)
11 hlasů
Ingredience - co budete potřebovat na jahodovou roládu se šlehačkou
- 4 vejce
- 4 lžíce teplé vody
- 125 g moučkového cukru
- 75 g polohrubé mouky
- 50 g kukuřičného škrobu
- 1 prášek do pečiva
Ingredience - co budete potřebovat na krém
- 500 g jahod
- 500 ml smetany na šlehání
- 75 g moučkového cukru
- 2 ztužovače šlehačky
- 1 vanilkový cukr
Jak postupovat při přípravě této jahodové rolády?
- Nejdříve si připravíme piškot. Vyšleháme si žloutky do pěny, s vodou a s cukrem. Přimícháme mouku se škrobem a práškem do pečiva a nakonec vymícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
- Těsto vylijeme na plech vyložený s pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C cca 10 – 15 minut. Po upečení piškot svineme do vlhké kuchyňské utěrky a necháme zcela vychladnout.
- Omyjeme jahody odstraníme stonky a nakrájíme je na čtvrtinky. Pár kousků si odložíme na ozdobu. Vyšleháme si šlehačku s cukrem a se ztužovačem.
- Připravenou a vychladlou piškot zbavíme papíru na pečení a natřeme zhruba s 300 g vyšlehané šlehačky. Posypeme nakrájenými jahodami na čtvrtky a srolujeme.
- Povrch celé rolády natřeme zbývající šlehačkou a dozdobíme jahodami.
Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost
Podívejte se na více receptů na různé rolády: