Jahodová roláda se šlehačkou

Jahodová roláda se šlehačkou

Jahodová roláda se šlehačkou
4.6 (92.73%) 11 hlasů

Ingredience - co budete potřebovat na jahodovou roládu se šlehačkou

  • 4 vejce
  • 4 lžíce teplé vody
  • 125 g moučkového cukru
  • 75 g polohrubé mouky
  • 50 g kukuřičného škrobu
  • 1 prášek do pečiva

Ingredience - co budete potřebovat na krém

  • 500 g jahod
  • 500 ml smetany na šlehání
  • 75 g moučkového cukru
  • 2 ztužovače šlehačky
  • 1 vanilkový cukr

Jak postupovat při přípravě této jahodové rolády?

  1. Nejdříve si připravíme piškot. Vyšleháme si žloutky do pěny, s vodou a s cukrem. Přimícháme mouku se škrobem a práškem do pečiva a nakonec vymícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
  2. Těsto vylijeme na plech vyložený s pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C cca 10 – 15 minut. Po upečení piškot svineme do vlhké kuchyňské utěrky a necháme zcela vychladnout.
  3. Omyjeme jahody odstraníme stonky a nakrájíme je na čtvrtinky. Pár kousků si odložíme na ozdobu. Vyšleháme si šlehačku s cukrem a se ztužovačem.
  4. Připravenou a vychladlou piškot zbavíme papíru na pečení a natřeme zhruba s 300 g vyšlehané šlehačky. Posypeme nakrájenými jahodami na čtvrtky a srolujeme.
  5. Povrch celé rolády natřeme zbývající šlehačkou a dozdobíme jahodami.

 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..