Jakých chyb se vyvarovat?

Jakých chyb se vyvarovat?
4 (80%) 8 hlasů

Podívejte se naše rady a tipy pro ještě lepší pečení rolády:

  • Piškotové těsto bude vyšší a lehčí, pokud žloutky ušleháte s cukrem a lžičkou pomerančové šťávy do pěny. Teprve potom přidejte mouku a sníh z bílků.
  • Přidání špetky soli, několika kapek citrónové šťávy nebo alkoholu způsobí, že sníh z bílků bude tužší.
  • Předehřát troubu a připravit vymazanou formu si při piškotového těsta nenechte na poslední chvíli. Piškotové těsto je třeba po našlehání okamžitě přelít do formy a vložit do trouby, jinak ze sněhu a vyšlehaných žloutků uniknou vzduchové bublinky, těsto nebude během pečení kypré a nadýchané. Z takového těsta vznikne nehezký zmetek.
  • Upečené piškotové těsto na dort či bábovku je třeba z formy vyndat vždy až po vychladnutí. Výjimkou je roláda, kterou je třeba zavinout hned za horka.
  • Chcete-li mít těsto vždy pěkné a nadýchané, vajíčka šlehejte ve vřelé, ne však ve vroucí vodní lázni.
  • Při pečení piškotového těsta a obzvláště rolád, musíte uhlídat dobu pečení, jinak by byl piškot vysušený a lámal se.
 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..