Kávová roláda
Kávová roláda
Ingredience - co budete potřebovat na kávovou roládu
- 3 vejce
- 80g moučkového cukru
- 80g hladké mouky
Ingredience - co budete potřebovat na náplň do rolády
- 1/2 dl uvařené kávy
- 1/2 dl plnotučného mléka
- 20 g hladké mouky
- 125 g másla
- 100 g moučkového cukru
Jak postupovat při přípravě této rolády?
- Nejdřív si uděláme těsto: Žloutky utřeme s polovinou cukru. Z bílků a druhé poloviny cukru ušleháme sníh, přidáme do žloutků a zlehka přimícháme mouku.
- Těsto rozetřeme do obdélníku na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme v troubě v nějakých 170 – 180 stupňů.
- Upečený piškot z plechu vyndáme na papír, svineme, necháme vychladnout, pak rozvineme, potřeme dvěma třetinami náplně a opět svineme. Vrch potřeme zbytkem náplně a roládu pokrájíme.
- Náplň: Třetinu cukru upražíme do červena, zalijeme kávovým vývarem a přilijeme mléko, ve kterém jsme rozmíchali mouku. Povaříme a do vychladlé směsi zamícháme máslo a zbytek cukru.