Přidáno dne 10.10.2016, recept je v kategorii Sladké
Krémová kávová roláda
4.4 (88%)
15 hlasů
Ingredience - co budete potřebovat na krémovou kávovou roládu
- 6 vajíček
- 70 g moučkového cukru
- 40 g hrubé mouky
- 40 g kakaa
Ingredience - co budete potřebovat na náplň do rolády
- 250 g másla
- 100 g krystalového cukru
- 2 vajíčka
- 2 PL instantní kávy
Jak postupovat při přípravě této rolády?
- Troubu předehřejte na 190 stupňů.
- Žloutky utřeme s cukrem a kakaem do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Nakonec zlehka přimíchávejte do žloutků vařečkou mouku a sníh.
- Těsto vylijte na plech vyložený papírem na pečení a vložte do trouby. Pečte 8 až 10 minut.
- Upečené těsto zaviňte spolu s papírem do rolády a nechte vychladnout.
- Vajíčka s cukrem vyšlehejte nad párou na hustý krém. Změklé máslo s rozpustnou kávou vymíchejte dohladka.
- Vychladlý našlehaný vajíčkový krém postupně vmíchejte do másla, dokud se nádivka nespojí.
- Vychladlý plát rozbalte, odstraňte papír, natřete krémem a znovu zaviňte do rolády.
- Před servírováním nechte roládu zchladit několik hodin v chladničce.
- Tip od Roláda.cz: Milovníci kávové chuti a aroma mohou i část kakaa v cestě nahradit rozpustnou nebo zrnkovou kávou.
- A můžete také podávat s bobulovitým ovocem 😉
Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost
Podívejte se na více receptů na různé rolády: