Malinová roláda ze sněhových pusinek
Také tak milujete maliny? Věřím, že odpověď nebude znít ne.. Ačkoliv toto velmi zdravé, bobulovité ovoce chutná přímo báječně jen tak samostatně, vytvoření malinové rolády v kombinaci se sněhovými pusinkami se bude rovnat přímo mistrovskému dílu. Posuďte sami!
Ingredience - co budete potřebovat na roládu ze sněhových pusinek - na těsto
- 4 vaječné bílky
- 200 g moučkového cukru
- 1 lžička kukuřičného škrobu a 1 lžička citronové šťávy
- Moučkový cukr na posypání
Ingredience - co budete potřebovat na roládu ze sněhových pusinek - na náplň
- 1/2 vanilkového lusku
- 300 ml šlehačky
- 2 lžíce moučkového cukru, prosetého
- 25 g na sucho opražených lískových oříšků, hrubě nasekaných
- 150 g malin (mohou být čerstvé nebo zmrazené)
Ingredience - co budete potřebovat na omáčku (francouzsky coulis)
- 75 g malin (čerstvé nebo zmrazené)
- 2-3 lžíce moučkového cukru
Jak postupovat při přípravě malinové rolády ze sněhových pusinek?
- Předehřejeme troubu na 160 ° C (horkovzdušnou stačí na 140 ° C). Plech vyložíme papírem na pečení.
- Vaječné bílky vložíme do velké misky a vyšleháme dotuha. Že máme hotovo, poznáme tak, že misku otočíme vzhůru nohama. Pokud směs drží na místě, máme směs připravenou. Poté začneme postupně přidávat moučkový cukr a šleháme do doby, dokud nemáme pevnou, lesklou směs. V tuto chvíli zašleháme kukuřičný škrob a citronovou šťávu, dokud se dobře nespojí s ostatní směsí. Těsto pak opatrně, rovnoměrně rozetřeme připravený plech.
- Pečeme asi 25 minut, dokud se nevytvoří světle zlatá kůrka. Necháme vychladnout na plechu po dobu asi 5 minut. Vystřihneme si obdélník o velikosti 33 cm x 23cm z pečícího papíru a poprášíme moučkovým cukrem. Nebo větší obdélník než je plech na pečení, pečícím papírem bychom měli plech překrýt. Pak převrátíme pusinkový korpus z plechu na pečící papír. Plech odstraníme a necháme dokonale vychladnout. Mezitím připravíme náplň.
- Vanilkový lusk podélně rozřízneme, vytáhneme semena a vložíme do velké mísy se smetanou a moučkovým cukrem. Lehce šleháme, dokud nám šlehačka neztuhne.
- Na omáčku rozmixujeme 75g malin v mixéru společně s moučkovým cukrem. (množství moučkového cukru můžeme upravit dle chuti a kyselosti použitých malin). Omáčku propasírujeme do mísy či džbánu a dáme stranou.
- Na vychladlý pusinkový korpus rovnoměrně rozetřeme smetanovou směs. Posypeme lískovými oříšky a asi 150 g malin. Pomocí papíru opatrně stočíme do rolády. Nebojte se, pokud se objeví praskliny, ty patří k dokonalému vzhledu této delikatesy. Roládu pak opatrně položíme na servírovací talíř, zlehka polijeme malinovou omáčkou a poprášíme moučkovým cukrem. A můžeme servírovat. Takto připravenou roládu můžeme v lednici skladovat až 3 dny.
Počet kalorií na 1 porci: 364 kcal