Malinová roláda ze sněhových pusinek

Malinová roláda ze sněhových pusinek

Malinová roláda ze sněhových pusinek
4.3 (85.88%) 17 hlasů

Také tak milujete maliny? Věřím, že odpověď nebude znít ne.. Ačkoliv toto velmi zdravé, bobulovité ovoce chutná přímo báječně jen tak samostatně, vytvoření malinové rolády v kombinaci se sněhovými pusinkami se bude rovnat přímo mistrovskému dílu. Posuďte sami!

Ingredience - co budete potřebovat na roládu ze sněhových pusinek - na těsto

  • 4 vaječné bílky
  • 200 g moučkového cukru
  • 1 lžička kukuřičného škrobu a 1 lžička citronové šťávy
  • Moučkový cukr na posypání

Ingredience - co budete potřebovat na roládu ze sněhových pusinek - na náplň

  • 1/2 vanilkového lusku
  • 300 ml šlehačky
  • 2 lžíce moučkového cukru, prosetého
  • 25 g na sucho opražených lískových oříšků, hrubě nasekaných
  • 150 g malin (mohou být čerstvé nebo zmrazené)

Ingredience - co budete potřebovat na omáčku (francouzsky coulis)

  • 75 g malin (čerstvé nebo zmrazené)
  • 2-3 lžíce moučkového cukru

Jak postupovat při přípravě malinové rolády ze sněhových pusinek?

  1. Předehřejeme troubu na 160 ° C (horkovzdušnou stačí na 140 ° C). Plech vyložíme papírem na pečení.
  2. Vaječné bílky vložíme do velké misky a vyšleháme dotuha. Že máme hotovo, poznáme tak, že misku otočíme vzhůru nohama. Pokud směs drží na místě, máme směs připravenou. Poté začneme postupně přidávat moučkový cukr a šleháme do doby, dokud nemáme pevnou, lesklou směs. V tuto chvíli zašleháme kukuřičný škrob a citronovou šťávu, dokud se dobře nespojí s ostatní směsí. Těsto pak opatrně, rovnoměrně rozetřeme připravený plech.
  3. Pečeme asi 25 minut, dokud se nevytvoří světle zlatá kůrka. Necháme vychladnout na plechu po dobu asi 5 minut. Vystřihneme si obdélník o velikosti 33 cm x 23cm z pečícího papíru a poprášíme moučkovým cukrem. Nebo větší obdélník než je plech na pečení, pečícím papírem bychom měli plech překrýt. Pak převrátíme pusinkový korpus z plechu na pečící papír. Plech odstraníme a necháme dokonale vychladnout. Mezitím připravíme náplň.
  4. Vanilkový lusk podélně rozřízneme, vytáhneme semena a vložíme do velké mísy se smetanou a moučkovým cukrem. Lehce šleháme, dokud nám šlehačka neztuhne.
  5. Na omáčku rozmixujeme 75g malin v mixéru společně s moučkovým cukrem. (množství moučkového cukru můžeme upravit dle chuti a kyselosti použitých malin). Omáčku propasírujeme do mísy či džbánu a dáme stranou.
  6. Na vychladlý pusinkový korpus rovnoměrně rozetřeme smetanovou směs. Posypeme lískovými oříšky a asi 150 g malin. Pomocí papíru opatrně stočíme do rolády. Nebojte se, pokud se objeví praskliny, ty patří k dokonalému vzhledu této delikatesy. Roládu pak opatrně položíme na servírovací talíř, zlehka polijeme malinovou omáčkou a poprášíme moučkovým cukrem. A můžeme servírovat. Takto připravenou roládu můžeme v lednici skladovat až 3 dny.

Počet kalorií na 1 porci: 364 kcal

 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..