Nejlepší čokoládová roláda
Přidáno dne 26.1.2017, recept je v kategorii Sladké
Ingredience - co budete potřebovat na čokoládovou roládu
- 80g hladké mouky
- 140g cukru krupice
- 1 lžíce kakaa
- 6 vajec
- špetka soli
Ingredience - co budete potřebovat na náplň
- 400g zakysané smetany
- 4 lžíce moučkového cukru
- 120g extra hořké čokolády alespoň 60%
Jak postupovat při přípravě této rolády?
- Na těsto si rozdělíme bílky od žloutků a bílky šleháme na vysokém stupni a pomalu přidáme cukr, pak přidáme žloutky a mouku se solí a kakaem.
- Těsto vylijeme na papír na pečení a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 ° C na 10-12 minut.
- Upečený korpus stočíme do vlhké utěrky a necháme vychladnout.
- Na krém rozpustíme čokoládu ve vodní lázni. Smetanu smícháme s cukrem a přidáme vychladlou čokoládu, vše smícháme a natřeme roládu krémem.
- Stočíme a můžeme polít čokoládovou polevou nebo jen posypat moučkovým cukrem.
- Dáme chladit do lednice alespoň na hodinku.