Nejlepší čokoládová roláda

Nejlepší čokoládová roláda

Nejlepší čokoládová roláda
4.2 (83.26%) 43 hlasů

Ingredience - co budete potřebovat na čokoládovou roládu

  • 80g hladké mouky
  • 140g cukru krupice
  • 1 lžíce kakaa
  • 6 vajec
  • špetka soli

Ingredience - co budete potřebovat na náplň

  • 400g zakysané smetany
  • 4 lžíce moučkového cukru
  • 120g extra hořké čokolády alespoň 60%

Jak postupovat při přípravě této rolády?

  1. Na těsto si rozdělíme bílky od žloutků a bílky šleháme na vysokém stupni a pomalu přidáme cukr, pak přidáme žloutky a mouku se solí a kakaem.
  2. Těsto vylijeme na papír na pečení a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 ° C na 10-12 minut.
  3. Upečený korpus stočíme do vlhké utěrky a necháme vychladnout.
  4. Na krém rozpustíme čokoládu ve vodní lázni. Smetanu smícháme s cukrem a přidáme vychladlou čokoládu, vše smícháme a natřeme roládu krémem.
  5. Stočíme a můžeme polít čokoládovou polevou nebo jen posypat moučkovým cukrem.
  6. Dáme chladit do lednice alespoň na hodinku.

 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..