Ořechová roláda
Ořechová roláda
Ingredience - co budete potřebovat na ořechovou roládu
- 6 vajec
- 8 PL jemného cukru krystal
- 8 PL polohrubé mouky
- 4 PL vody
- 1/4 balíčku prášku do pečiva
- 1 PL mletých ořechů
Ingredience - co budete potřebovat na náplň do rolády
- 200 g másla
- 150 g čokoládové nuttely
Ingredience - co budete potřebovat na polevu
- 100 g tmavé čokoládové polevy Dr. Oetker
- trochu bílé čokoládové polevy Dr. Oetker
Jak postupovat při přípravě této rolády?
- Nejdříve si připravíme piškot: bílky vyšleháme se špetkou soli do pěny, po lžících zašleháme cukr, po jednom žloutky, přidáme vodu. Na nejnižším stupni šlehání přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a jemně zamícháme mleté ořechy.
- Upečeme na plechu vyloženém pečícím papírem. Rozměr 30×40 cm. Při teplotě 180°C asi tak 25 minut (pouze orientačně, roládu kontrolujte). Ještě teplý piškot po délce srolujeme i s papírem. Po vychladnutí papír odstraníme, naplníme nádivkou a svineme. Tenkou vrstvou potřeme i povrch rolády.
- Jak udělat náplň do rolády: máslo vyšleháme do pěny, po částech přidáváme nutellu a lžíci kvalitního kakaa (přes sýtko).
- Naplněnou roládu polijeme tmavou čokoládovou polevou, po ztuhnutí ozdobíme ještě bílou polevou, nebo podle vlastní fantazie. Dobrou chuť!
Rolády jsou nej. Stačí pak jen nějaká zelenina a oběd je hotov.