Pařížská roláda – rychlá a výborná
Ingredience - co budete potřebovat na pařížskou roládu - těsto
- 7 vaječných bílků
- 120-130 g cukru
- 90 g hladké mouky
- 50 g kvalitních mletých ořechů
Ingredience - co budete potřebovat na krém do pařížské rolády
- 250 ml smetany
- 2 lžíce kakaa
- 2-3 lžíce cukru
Ingredience - co budete potřebovat polevu pařížské rolády
- 50 g hořké čokolády, nebo čokolády na vaření
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce smetany
Jak postupovat při přípravě pařížské rolády?
- Bílky s cukrem vyšleháme do tuhého sněhu, pak vmícháme mouku a ořechy.
- Pečeme na pečícím papíře cca 12-14 minut při 180 °C.
- Ještě horkou roládu i s papírem srolujeme a necháme vychladnout.
- Mezitím si uděláme krém do rolády, všechny ingredience pro krém spolu vyšleháme do šlehačky.
- Rozrolujeme, natřeme šlehačku a opět srolujeme.
- Čokoládu s dalšími ingrediencemi na polevu rozpustíme ve vodní lázni. Pečlivě promícháme.
- Pocákáme čokoládou a necháme 2-3 hodinky tuhnout v ledničce.
A co vy? Už jste doma dělali pařížskou roládu? Budeme rádi za komentáře pod článkem.