Pařížská roláda – rychlá a výborná

Pařížská roláda – rychlá a výborná

Pařížská roláda – rychlá a výborná
3.9 (78.46%) 13 hlasů

Ingredience - co budete potřebovat na pařížskou roládu - těsto

  • 7 vaječných bílků
  • 120-130 g cukru
  • 90 g hladké mouky
  • 50 g kvalitních mletých ořechů

Ingredience - co budete potřebovat na krém do pařížské rolády

  • 250 ml smetany
  • 2 lžíce kakaa
  • 2-3 lžíce cukru

Ingredience - co budete potřebovat polevu pařížské rolády

  • 50 g hořké čokolády, nebo čokolády na vaření
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce smetany

Jak postupovat při přípravě pařížské rolády?

  1. Bílky s cukrem vyšleháme do tuhého sněhu, pak vmícháme mouku a ořechy.
  2. Pečeme na pečícím papíře cca 12-14 minut při 180 °C.
  3. Ještě horkou roládu i s papírem srolujeme a necháme vychladnout.
  4. Mezitím si uděláme krém do rolády, všechny ingredience pro krém spolu vyšleháme do šlehačky.
  5. Rozrolujeme, natřeme šlehačku a opět srolujeme.
  6. Čokoládu s dalšími ingrediencemi na polevu rozpustíme ve vodní lázni. Pečlivě promícháme.
  7. Pocákáme čokoládou a necháme 2-3 hodinky tuhnout v ledničce.

A co vy? Už jste doma dělali pařížskou roládu? Budeme rádi za komentáře pod článkem.

 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..