Přidáno dne 15.6.2017, recept je v kategorii Netradiční, Sladké
Perníková roláda
4.1 (82%)
10 hlasů
Ingredience - co budete potřebovat na perníkovou roládu
- 3 vejce
- 1/4 šálku melasy
- 1/4 šálku medu
- 50 g cukru krystal
- 120 g polohrubé mouky
- 1 lžíce rozpuštěného másla
- 1/4 lžičky jedlé sody
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- špetka soli
Ingredience - co budete potřebovat na krém
- 360 ml smetany na šlehání
- 40 g moučkového cukru
- 1 lžička mleté skořice
Jak postupovat při přípravě této rolády?
- V misce si vyšleháme žloutky, přidáme med, melasu a máslo.
- Ve druhé misce si vyšleháme bílky s cukrem a spojíme se žloutkovou polevou.
- V další misce smícháme suché přísady a pak spojíme vše dohromady a vylijeme na plech vyložený papírem na pečení. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme 12 minut.
- Po upečení dáme korpus na utěrku a srolujeme. Připravíme si nádivku. Vyšleháme šlehačku s cukrem a se skořicí.
- Naplníme vychladlý korpus, srolujeme a potřeme i vrch rolády.
- Posypeme mletou skořicí a dáme chladit do lednice.
Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost
Podívejte se na více receptů na různé rolády: