Piškotová pomerančová roláda
Výborná roláda, nadýchaná, s osvěžující chutí pomeranče.
Ingredience - co budete potřebovat na pomerančovou roládu - na těsto
- 90g hladké mouky
- 1 lžička pomerančové kůry
- 1 polévková lžíce pomerančové šťávy
- 120 g cukru
- 6 vajíček
- 1 špetka soli
Ingredience - co budete potřebovat na krém do pomerančové rolády
- 200 g tvarohu
- 200 g smetany ke šlehání
- 120 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1-2 polévkové lžíce pomerančové šťávy
Jak postupovat při přípravě této rolády?
- Ušleháme si bílky s cukrem – vznikne nám hustý a lesklý sníh.
- Postupně pak smíchejte žloutky, pomerančovou šťávu a mouku se špetkou soli a pomerančovou kůrou.
- Těsto poté rozetřete na plech, který je vyložený pečicím papírem. Pak těsto pečte asi tak 10 až 12 minut.
- Po upečení těsto přemístěte na vlhkou utěrku, zatočte ho do tvaru rolády a nechte vychladnout.
- Tvaroh ušlehejte společně s cukrem, vanilkovým cukrem a pomerančovou šťávou. Smetanu ušlehejte zvlášť a pak ji postupně vmíchejte do tvarohu.
- Krémem pak potřete piškotové těsto a roládu hezky zatočte. Nechte ji vychladnout v lednici a pak nakrájejte.
TIP: Nakrájejte do krému kousíčky oloupaných měsíčků pomeranče.