Roláda se špenátem
Toto je moc dobrá roláda se špenátem.
Ingredience - co budete potřebovat roládu se špenátem - na těsto
- 400 g mraženého špenátu (nebo se dá použít i čerstvý špenát)
- 3 vejce
- 1 stroužek česneku
- 120 g polohrubé mouky
- půl lžičky kypřícího prášku
- půl lžíce soli
- 1 lžíci oleje
Ingredience - co budete potřebovat na roládu se špenátem - na náplň
- 125 g másla
- 1 natvrdo uvařené vejce
- 3-4 kostky taveného sýra
- 1 jarní cibulku nebo pažitku
- sůl
Jak postupovat při přípravě rolády se špenátem?
- Pokud máte mražený špenát, nechte ho roztát při pokojové teplotě.
- Potom ho posekejte na menší kousky a smíchejte se třemi žloutky a nasekaným česnekem.
- Přidejte sůl a olej a pak promíchejte.
- Na špenátovou směs prosejte mouku s kypřícím práškem.
- Nakonec přidejte sníh ušlehaný ze tří bílků a vypracujte těsto.
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- Těsto rozetřete na plech vyložený papírem na pečení. Vložte do vyhřáté trouby a pečte 12 – 16 minut.
- Ještě teplé upečené těsto pomocí utěrky srolujte a nechte vychladnout.
- Mezitím připravte náplň: změklé máslo utřeme s taveným sýrem, nadrobno nakrájeným uvařeným vejcem a sekanou cibulkou (nebo pažitkou). Dochuťte solí.
- Dobře promíchejte a natřete na vychladlé těsto.
- Opatrně svineme a odložte ztuhnout do chladu – do sklepa nebo chladničky.
- Na závěr před podáváním špenátové rolády pokrájejte na kolečka.
TIP: Můžete použít také čerstvý špenát.