Přidáno dne 10.10.2016, recept je v kategorii S ovocem, Sladké
Šlehačková roláda
4.2 (83.33%)
18 hlasů
Ingredience - co budete potřebovat na šlehačkovou roládu
- 6 vajec
- 120 g moučkového cukru
- 500 ml šlehačky
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 3-4 lžičky kakaa
- marmeláda dle chuti
- jahody dle chuti
Jak postupovat při přípravě této rolády?
- Vyšleháme tuhý sníh z bílků a postupně do něj přidáváme žloutky, cukr a kakao.
- Těsto nalijeme na plech, který musí být vyložený papírem na pečení. Těsto na roládu dáme do předehřáté trouby a pečeme asi tak 8 minut při teplotě 180 °C.
- Po upečení ji stáhneme i s papírem z plechu na pracovní desku a opatrně ji potřeme trochou marmelády (jahodová, malinová, prostě dle chuti).
- Šlehačku vyšleháme s cukrem, rozetřeme na marmeládu a roládu srolujeme.
- Můžeme si trochu šlehačky odložit stranou a potřít ní povrch rolády na ozdobu. Necháme ji 1 – 2 hodiny ztuhnout v lednici. Na závěr ozdobíme jahodami.
Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost
Podívejte se na více receptů na různé rolády: