Višňová roláda s griotkou
Ingredience - co budete potřebovat na višňovou roládu - těsto
- 3 lžíce cukru
- 5 vajíček – z bílků pak vyšleháme sníh
- 2 lžíce cukru (déme je do bílků)
- 2 lžíce vody
- 5 lžic polohrubé mouky
- asi tak 1/2 prášku do pečiva
- 1 a 1/2 lžíce kakaa
Ingredience - co budete potřebovat na krém do višňové rolády
- 330 ml 33% smetany
- 2 lžičky moučkového cukru
- 1 ztužovač šlehačky
- višňový kompot – cca 180 g višní
- 1,5 lžičky škrobu
- 5 lžic griotky nebo višňovice – dle chuti
Jak postupovat při přípravě višňové rolády?
- Žloutky s cukrem vyšleháme, přidáme, vodu, sníh z bílků a cukru, opatrně vmícháme mouku s práškem do pečiva a kakao.
- Pečeme 10 – 15 minut při 180°C na plechu s pečícím papírem.
- Horký piškot i s papírem srolujeme a necháme vychladnout.
- Višně slijeme a vypeckujeme, šťávu se škrobem povaříme, necháme vychladnout a přidáme griotku. Vrátíme zpět višně a necháme přes
noc v ledničce. Druhý den višně opět slijeme, šťávu si necháme na potření piškotu. - Smetanu s cukrem a ztužovačem vyšleháme dotuha.
- Rozrolujeme, pokapeme / potřeme šťávou, natřeme šlehačku, rozložíme višně, roládu bez papíru srolujeme a několik hodin zchladíme, ideálně do druhého dne.
A co vy? Už jste doma dělali pařížskou roládu? Budeme rádi za komentáře pod článkem.